Scheidingscoach

De impact van een scheiding wordt vaak onderschat. Het is een moeilijk en pijnlijk proces. Je gezin valt uit elkaar en je krijgt te maken met ingrijpende veranderingen. In deze emotionele fase van je leven moet je veel belangrijke beslissingen maken. Dat is niet eenvoudig. Vaak verloopt de communicatie met je ex-partner moeizaam. Voor je het weet stapelen de verwijten en conflicten zich op. En is je kind de dupe.

Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Een scheidingscoach kan je helpen. Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Je moet veel praktische dingen regelen, voor jezelf én voor je kind. Misschien ben je zo boos, verdrietig of verward, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zijn er voor jou: voor, tijdens en na de scheiding. We focussen een-op-een op je triggers en emoties, helpen je met je communicatie naar je ex-partner en bieden praktische hulp.

Succesvol scheiden

Succesvol scheiden Nederland is een bewezen methode om samen goede en werkbare afspraken te maken. Als je weer op een ontspannen manier met elkaar omgaat, krijgt je kind de kans op te groeien in een veilige omgeving zonder (te) veel spanningen.

In ons coachingsprogramma succesvol scheiden leren jullie concreet:

 • Emoties controleren en neutraliseren
 • Communiceren met elkaar om tot goede afspraken te komen
 • Compromissen sluiten
 • Welke risico’s je kind bij een scheiding loopt (en hoe je deze voorkomt), en hoe je je kind het beste kunt ondersteunen
 • Ruimte creëren voor jullie eigen geluk

Losse sessies

Wat
Losse gesprekken waarbij we samen met jou aan de slag gaan met zaken of thema’s waar je tegenaan loopt. Vanuit jouw verhaal kijken we wat nodig is, hoe we starten en hoe we verder gaan.

 

We werken bijvoorbeeld aan thema’s als:

 • Het verhelderen en neutraliseren van je emoties
 • Het krijgen van inzicht in communicatiestijlen en hoe je deze toepast
 • Het toepassen van technieken om uit een conflict te stappen en compromissen te sluiten
 • Het krijgen van inzicht in hoe je, in jouw situatie, je kind de beste zorg en ondersteuning kunt geven

 

Voor wie
Voor ouders die stress ervaren tijdens of na de scheiding met de (ex-)partner. Je krijgt altijd persoonlijke begeleiding en hulp afgestemd op jouw situatie.

De losse sessies zijn ook mogelijk tijdens of na een ander traject bij ons.

 

Zo helpen we je
We bepalen de thema’s op basis van jouw verhaal en je wensen en behoeften, en plannen de gesprekken met jou zo vaak als nodig en gewenst.

 

Resultaat
Omdat je naast je communicatie aan je verwerkingsproces werkt, ontwikkel je meer begrip voor jezelf en je ex-partner. Het lukt je om stap voor stap op een respectvolle manier met elkaar om te gaan en het belang van het kind, in alle beslissingen, voorop te stellen.

Een-op-eentrainingsdag

Wat
Een intensieve trainingsdag waarbij wij je een-op-een coachen. Je werkt onder meer aan de volgende thema’s:

 • Het verhelderen en neutraliseren van je emoties
 • Het krijgen van inzicht in communicatiestijlen en hoe je deze toepast
 • Het toepassen van technieken om uit een conflict te stappen en compromissen te sluiten
 • Het krijgen van inzicht in hoe je, in jouw situatie, je kind de beste zorg en ondersteuning kunt geven

 

Voor wie
Voor ouders die stress ervaren tijdens de communicatie met de andere ouder, tijdens of na de onderhandelingen. Je bereikt niet wat je voor ogen hebt en maakt je zorgen om de gevolgen voor je kind.

Deze een-op-eentrainingsdag volg je individueel.

 

Zo helpen we je

 • Volledige dag een-op-een-coaching
 • Je ontvangt een praktisch werkboek met informatie en tips
 • Eén maand onbeperkt e-mailcontact na de trainingsdag

 

Resultaat
Omdat je naast je communicatie aan je verwerkingsproces werkt, ontwikkel je meer begrip voor jezelf en je ex-partner. Het lukt je om stap voor stap op een respectvolle manier met elkaar om te gaan en het belang van het kind, in alle beslissingen, voorop te stellen.

5 voor 12-programma

Wat
Een programma van enkele maanden waarbij je, samen of alleen, iedere maand een-op-een-coaching krijgt. Iedere sessie staat een ander thema centraal en doorloop je een nieuwe stap. Tussen iedere fysieke coachingsessies heb je een telefonisch consult.

Je leert onder meer:

 • Welke onderliggende emoties (nog) een rol spelen bij jou
 • Hoe je deze kan neutraliseren
 • Wat jullie triggers zijn en hoe jullie daar met jullie communicatie het beste mee omgaan
 • Welke technieken je kan toepassen om uit conflicten te stappen en compromissen te sluiten
 • Hoe je je kind de beste zorg en ondersteuning kan geven

 

Uiteraard mag je ook eigen relevante thema’s of onderwerpen aandragen waar je graag mee aan de slag wil.

 

Voor wie
Voor ouders die uit elkaar gaan, maar een vechtscheiding willen voorkomen. Of je nog moet gaan scheiden of al jaren in de onderhandelfase zit. Jullie moeten snel maatregelen nemen om conflicten of geschillen te voorkomen – het is 5 voor 12 voor jullie – maar jullie zijn er op tijd bij.

 

Je krijgt altijd persoonlijke coaching afgestemd op jouw situatie. Dit programma volg je samen of alleen.

 

Zo helpen we je

 • Maandelijks één sessie van twee uur
 • Maandelijks één telefonisch consult van 45 minuten
 • Praktisch werkboek met informatie en tips
 • Gedurende het programma onbeperkt en gratis mailadvies

 

Resultaat
Omdat je naast je communicatie aan je emoties werkt, ontwikkel je meer begrip voor je eigen handelen en dat van de andere ouder. Het lukt je om stap voor stap op een respectvolle manier met elkaar om te gaan en het belang van het kind, in alle beslissingen, voorop te stellen.

FAQ scheidingscoach

 • Wat is een scheidingscoach en hoe werkt het?

  Scheiden is een moeilijk en pijnlijk proces. Er moeten veel praktische zaken geregeld worden en je krijgt te maken met ingrijpende veranderingen. In een fase waarin emoties zoals verdriet, boosheid, onzekerheid en onmacht je leven bepalen, is het lastig om hier zelfstandig overzicht in te houden. Een scheidingscoach helpt je – tijdens of na de scheiding – om je emoties onder controle te krijgen, de praktische zaken te overzien en je communicatie te verbeteren. Alles met een kindvriendelijkere situatie als uitgangspunt.

 • Voor wie is een scheidingscoach geschikt?

  Een scheidingscoach is geschikt voor iedereen die stress ervaart voor, tijdens of na de scheiding met de (ex-)partner. Als je merkt dat communicatie door emotie niet werkt, als je wil weten wat je triggert en wil leren hoe je uit die aanval blijft. Als je je kind wil laten opgroeien in een veilige omgeving zonder (te) veel spanningen. Als je weer ruimte wil creëren voor je eigen geluk.

 • Hoe verloopt een traject bij een scheidingscoach?

  Hoe het traject bij een scheidingscoach verloopt, verschilt per situatie. De eerste sessies onderzoeken we wat je raakt en waar je triggers zitten, doorspekt met de waan van de dag. We gaan gelijk met de praktijk aan de slag. In het begin zul je meer sessies nodig hebben dan daarna. Maar soms gebeurt er iets of heb je op korte termijn onze hulp nodig. Dan plannen we snel iets in en gaan we gelijk praktisch aan de slag. Bijvoorbeeld met het opstellen van een mail, het bespreekbaar maken van bepaalde zaken of conflicten die er spelen.

 • Wat voor soort ondersteuning kan ik verwachten van een scheidingscoach?

  Een scheidingscoach ondersteunt en begeleidt je bij emotieregulatie en rouwverwerking, en helpt je tegelijkertijd met praktische zaken als opvoeding, communicatie en het maken van goede afspraken. Van grote thema’s tot het regelen van de vakantie, en alles daartussenin. Samen bepalen we wat we tijdens de gesprekken bespreken. En ook tussen de gesprekken zijn we altijd bereikbaar voor korte adviezen.

 • Hoe lang duurt een gemiddeld traject van een scheidingscoach?

  Hoe lang een gemiddeld traject van een scheidingscoach duurt, varieert per situatie. We beginnen vaak krachtig, om daarna samen te monitoren: hoe staan we ervoor en wat is er nog nodig? Zodat je altijd een vaste sparringpartner hebt die er voor jou is als het even niet (alleen) lukt.

 • Hoe kan een scheidingscoach mij helpen om mijn kinderen door de scheiding heen te loodsen?

  De scheidingscoach helpt je door je scheiding heen en biedt begeleiding met de voor jullie beste aanpak richting jullie kind. Wil je specifieke hulp voor jullie kind, kijk dan op de pagina Kindbehartiger.