Ik ben Bjorn Verhelst

Ik ben een toegewijde professional op het gebied van scheiding en gezinsbegeleiding. Mijn passie ligt bij het ondersteunen van ouders en kinderen tijdens deze uitdagende periode in hun leven.

Ik kan helpen op het gebied van coaching, scheiding of therapie

Hieronder staan slechts enkele van de onderwerpen waar we aan kunnen werken.

Emotionele verwerking

Het bespreken van de emotionele impact van de scheiding op zowel ouders als kinderen. Het helpen van cliënten bij het begrijpen en verwerken van gevoelens zoals verdriet, woede, angst en verwarring.

Communicatie en conflictbeheersing

Het bevorderen van effectieve communicatie tussen ouders, zodat ze constructief kunnen samenwerken bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de kinderen. Het aanleren van technieken voor conflictbeheersing en het verminderen van conflicten tussen ouders.

Co-ouderschap

Het bespreken en begeleiden van ouders bij het opstellen van een gezond co-ouderschapsplan. Het creëren van duidelijke afspraken met betrekking tot opvoedingstaken, omgangsregelingen, vakanties en feestdagen.

Ouder-kindrelatie

Het ondersteunen van ouders bij het ontwikkelen van een positieve en gezonde relatie met hun kinderen na de scheiding. Het bieden van advies en begeleiding bij het omgaan met ouderlijke conflicten en het bevorderen van een veilige en liefdevolle omgeving voor de kinderen.

Communicatie en conflictbeheersing

Het bevorderen van effectieve communicatie tussen ouders, zodat ze constructief kunnen samenwerken bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de kinderen. Het aanleren van technieken voor conflictbeheersing en het verminderen van conflicten tussen ouders.

Emotionele verwerking

Het bespreken van de emotionele impact van de scheiding op zowel ouders als kinderen. Het helpen van cliënten bij het begrijpen en verwerken van gevoelens zoals verdriet, woede, angst en verwarring.

Hoe we samen te werk gaan

Mijn werkwijze is gericht op het creëren van positieve verandering en groei binnen gezinnen die te maken hebben met scheiding en gezinsuitdagingen. Met een persoonlijke en ondersteunende aanpak begeleid ik ouders en kinderen op hun reis naar veerkracht en harmonie.

Samen werken we aan een positieve en evenwichtige toekomst voor jou en je gezin. Ik sta klaar om je te ondersteunen, te begeleiden en te inspireren tijdens deze belangrijke fase in jullie leven.

Waar ik me sterk voor maak

Met 9 jaar ervaring in het werken met gezinnen die te maken hebben met scheidingen, begrijp ik de complexiteit en de emotionele impact die het met zich meebrengt. Mijn doel is om ouders en kinderen te begeleiden, zodat ze veerkrachtig en evenwichtig kunnen navigeren door het scheidingsproces.

Ik geloof sterk in de kracht van communicatie, samenwerking en compassie. Als kindercoach, kindbehartiger en bijzondere curator in jeugdzaken, werk ik nauw samen met ouders om hun behoeften en die van hun kinderen te begrijpen. Ik luister actief naar hun zorgen en wensen, en bied begeleiding op maat om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

We bespreken jouw situatie,
beantwoorden je vragen en kijken of er een klik is.

Plan kennismakingsgesprek

Ervaringen

“Als Jeugdbeschermer werk ik graag samen met Bjorn. Hij heeft veel theoretische kennis en praktische ervaring in geval van complexe scheidingen. Er is veel verwarring in de praktijk over de begrippen co-ouderschap en parallel ouderschap. Bjorn schept duidelijkheid en is scherp en duidelijk op de inhoud en empathisch op de relaties, zodat ouders en kinderen zich gehoord voelen en weer hoop krijgen. En niet onbelangrijk: hij is flexibel in zijn denken en durft buiten de kaders en aannames/vooroordelen te denken. .”

Gezinsmanager Jeugdbescherming

“Ik heb de gesprekken met mijn ex partner en Bjorn als waardevol ervaren. Bjorn stuurt waar dat nodig is in het gesprek maar blijft verder uiterst neutraal, en helpt goed om de angel uit het conflict te halen. Bij vragen of onduidelijkheden reageert hij snel en geeft hij duidelijkheid. Hij heeft aan ons de flankerende steun geboden die nodig was om een moeilijk en emotioneel proces tot een goed einde te brengen. Kortom heb ik Bjorn als een prettig persoon en een kundige mediator

Ouder

Samenwerking met de Blauwe Beer betekend expertise in huis nemen ten aanzien van kinderen die klem zitten tussen hun ouders die uit elkaar zijn gegaan. De ontwikkelingsbehoeften van de kinderen staan bij de Blauwe Beer centraal en dit wordt door de hulpverlener telkens weer uitgedragen naar ouders en andere betrokken professionals. De lijnen in de samenwerking zijn kort, wat het prettig maakt. Daar waar er vanuit de Blauwe Beer geconstateerd wordt dat er meer nodig is, wordt gedegen en onderbouwd advies gegeven. Als men opzoek is naar expertise en een hulpverlener

Gezinsmanager Jeugdbescherming

Ik heb de parallel ouderschap gesprekken met mijn ex partner en Bjorn Verhelst als
waardevol ervaren. Bjorn stuurt waar dat nodig is in het gesprek maar blijft verder
uiterst neutraal,en helpt goed om de angel uit het conflict te halen. Bij vragen of
onduidelijkheden reageert hij snel en geeft hij duidelijkheid. Hij heeft aan ons de
flankerende steungeboden die nodig was om een moeilijk en emotioneel proces tot een
goed einde tebrengen. Kortom heb ik Bjorn als een prettig en kundig persoon ervaren.

Ouder Parallel oudertraject

Jouw heldere blik met wat meer afstand heeft me erg geholpen om het gesprek goed aan te gaan en geeft ook rust. Nogmaals dank daarvoor!

Ouder Coachingtraject

Bjorn van de Blauwe Beer heeft mijn ex partner en mij zelf, heel goed geholpen met het maken van simpele,haalbare doelen en afspraken. Dankzij Bjorn zijn mijn ex partner en ik strijd vrij! Mocht je het in een scheiding liggen en wil je de rechtbank vermijden, ga dan naar de
Blauwe Beer!

Moeder Oudertraject

Hij is echt aardig en gevoelig maar tegelijkertijd heel sterk in zijn analyse en verwoording.
Echt makkelijk om naar te luisteren en aan te vertellen.

Ouder Coachingstraject