Relatietherapie

Jullie zijn de verbinding met elkaar kwijt. Jullie hebben steeds vaker irritaties en conflicten, klein of groot, en gaan elkaar steeds meer uit de weg. Je voelt je eenzaam, onbegrepen en wanhopig. Is scheiden de enige optie, ook als je dit eigenlijk helemaal niet wil? Nee, dat is het niet. Relatietherapie kan jullie in veel gevallen helpen.

We luisteren naar jullie verhaal – dat van jullie samen én van jullie afzonderlijk. We brengen jullie weer in gesprek met elkaar. We starten met het begeleiden van jullie bij het doorbreken van patronen, het creëren van (meer) begrip voor elkaar en het beter communiceren met elkaar. Zodat jullie elkaar, met een beetje hulp, weer terugvinden. Samen versterken en verdiepen jullie je relatie.

Zo gaan we te werk

Wij werken niet met vaste trajecten, maar bieden altijd maatwerk. Zo kunnen we jou en je partner altijd de beste hulp en begeleiding bieden die jullie op dit moment nodig hebben.

Wel gaan we altijd op een vaste manier te werk:

 • Stap 1: gezamenlijke intake met beide partners
 • Stap 2: individuele intake
 • Stap 3: we doen een voorstel en bespreken onze aanpak met jullie
 • Stap 4: na jullie akkoord starten we jullie traject

Voor wie

Soms kom je er samen niet meer uit. Wij bieden relatietherapie aan iedereen die weer dichter bij elkaar wil komen in zijn of haar relatie.

 

Komt het wel tot een scheiding? Dan begeleiden we jullie hier ook bij. Samen zorgen we ervoor dat jullie het ouderschap het beste in kunnen (blijven) vullen voor jullie én jullie kind.

 

 

Hiermee helpen we jullie

Onze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en succesvol bij kleine en grote relatieproblemen. EFT- en IBCT-therapie vormen ons uitgangspunt, waarbij jullie wensen en behoeften altijd centraal zetten.

 

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy en is een effectieve en bewezen vorm van relatietherapie. Hierbij richten we ons op de onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner. EFT-therapie is vaak een doeltreffende manier om negatieve interactiepatronen te doorbreken en de verbinding met elkaar te herstellen.

 

IBCT staat voor Integrative Behavioral Couple Therapy en focust zich in eerste instantie op emotionele acceptatie en tolerantie om rust te creëren. Het doel van deze therapievorm is om de communicatie te verbeteren, negatieve patronen te doorbreken, emotionele verbondenheid te versterken en het vertrouwen en de intimiteit tussen de partners te herstellen.

FAQ relatietherapie

 • Wat is relatietherapie en hoe werkt het?

  Als jullie kiezen voor relatietherapie, dan gaan we op zoek naar wat er wel en niet goed loopt tussen jullie. Samen kijken we waar het schuurt. Op basis van deze kernpunten gaan we aan de slag. Niet de ander veranderen, maar elkaar beter begrijpen en aanvoelen staat centraal. Wat kunnen jullie in mogelijke vastgeroeste patronen aanpassen, zodat alles weer gesmeerd gaat lopen?

 • Voor wie is relatietherapie geschikt?

  Relatietherapie is geschikt voor ieder stel dat wil werken aan kleine of grote scheuren. Als jullie merken dat het (soms) stroef loopt en jullie er samen niet uitkomen, of wanneer bepaalde zaken niet (meer) bespreekbaar zijn. Dan is het fijn om met een onpartijdige professional, die jullie allebei een spiegel durft voor te houden, zaken bespreekbaar te maken en aan te pakken.

 • Hoe verloopt een sessie relatietherapie?

  Een traject voor relatietherapie bestaat in de meeste gevallen uit een tiental sessies. Maar afhankelijk van jullie situatie kan dit meer of minder zijn. Na jullie intake kunnen we hier een inschatting van maken. Uiteraard heeft jullie inzet tijdens de sessies en daarbuiten hier ook invloed op.

 • Moeten beide partners aanwezig zijn bij elke sessie?

  Of beide partners altijd aanwezig moeten zijn bij elke sessie, verschilt per situatie. Veel sessies zijn gezamenlijk. Maar soms zit er ergens een blokkade die, om wat voor reden dan ook, beter een-op-een besproken kan worden. Dan is dat ook mogelijk. Dit gebeurt uiteraard alleen in overleg en als alle partijen zich er goed bij voelen.

 • Wat zijn de kosten voor relatietherapie en wordt dit vergoed door de verzekering?

  De kosten voor relatietherapie verschillen per situatie en zijn afhankelijk van het aantal benodigde sessies. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed via de zorgverzekering. Dat betekent dat de therapie voor eigen rekening komt. Maar voor veel stellen betekent relatietherapie een investering in hun relatie en de toekomst waar het hele gezin van profiteert.