Scheiden Kerst scheidingscoach relatietherapie
15 December 2023

Kerst en Nu?

Eerste hulp bij Kerstpaniek

Mariah Carey kwijlt weer overal uit de boxen. Overal wordt vrolijkheid gepromoot. Fris sparrengroen en karmijnrode ornamenten komen tevoorschijn. Verplichte vrolijkheid .. zo lijkt het mij.Kerst, Kerstvakantie, Oud en Nieuw , Nieuwjaar. Lachen, Brullen , dat vreselijke gekwijl en gezoen. Mijn nekharen gaan rechtstaan, mijn buik draait links en rechtsom. Love is all around.

Kerstgeluk is ver te zoeken

Maar ik, ja ik voel het niet dit jaar. Ik zie er als een berg tegenop. Al langer dan vandaag gaat het niet lekker, niet lekker in de relatie. Maar ik ben te flets .. noem het te schijterig om het gesprek er over aan te gaan. En dan nu, alle familiale verplichte gezelligheid staat wars op mijn eigen gevoel. Ik denk alleen maar hoe kom ik er onderuit. Kijk ik met weemoed naar de COVID tijd. Toen had ik geen smoes nodig. 

JA je leest het goed, toen speelde het al. Misschien werd het toen versterkt maar ik zit niet lekker in mijn vel. Is het mijn vel of ons vel. Onze relatie zit niet echt snor. En ik, ja ik durf het niet open te breken, niet te bespreken. Net omdat ik er dus al jaren mee zit, niets bespreek ben ik al over het punt van verbetering heen. Ik sta met 1, of misschien al met 2 benen uit de relatie. Ik wil niet meer. Maar durf ik het, durf ik het aan. En hoe doe ik het. Wat wil ik? En ja wat dan? Wat als het nieuwe leven tegenvalt en ik dan pas zie wat ik nu heb, wat ik dan ga missen. 

Al die vragen: mijn hoofd zit vol

Honderdduizend vragen.  Waar zit ik? Is de relatie nog te redden of niet? Sta ik al op het scheidingspunt? Heb ik of hebben we hulp nodig.

OMG en dan vergeet ik de ellende die ik de kinderen ga aandoen. Of is happy alone beter dan unhappy together? 

Vakantie is ook meer tijd.. verplicht samen dingen doen, wroeging, wrok of walging . Wat voel ik? Ik weet het gewoon niet. 

PANIEK PANIEK 

ALARMBEL

De Kerstperiode is bekend als een scheidingsmeldingperiode. Je weet het niet, jullie weten het niet. Wat nu? Waar sta ik. Zoveel vragen, onbeantwoord, hoe structureer ik het… of wij het?

In deze periode ben je niet alleen met al deze vragen. Al is dat maar een schrale troost.

En nu? 

Toch kan jij/ jullie het verschil maken. En om hulp te zoeken bij het structureren van je twijfels, oplossingen of richting te geven. Want als je in een vroeg stadium hulp zoekt, is de kans op langdurig conflict minder. Zoek nu hulp, om alles te ordenen, of structuur in jouw of jullie chaos te creëren en een pad te bewandelen, waarin je bij de hand genomen wordt, geholpen om jouw gedachten helder te hebben en door te pakken. Dit kan zowel individueel als samen. Dit zodat volgende kerst, in welke hoedanigheid ook, weer die van oprecht geluk kan zijn. 

Een eerste stap is een intake waarin maatwerk besproken wordt voor jouw vragen.