SCHIP Coach

Onze verwachtingen van een relatie zijn hooggespannen. We vragen veel van elkaar en van onszelf. Dit kan leiden tot enorme teleurstellingen, pijn en verdriet, vaak met een scheiding als gevolg.

Deze scheiding verloopt niet altijd soepel. Soms is er sprake van enorm veel pijn en verdriet vanwege zaken die zich tijdens jullie huwelijk hebben voorgedaan en nu weer naar boven komen. Hoe hard je het ook probeert, elke keer belanden jullie weer in oeverloze discussies die uiteindelijk uitmonden in enorme uitbarstingen. Met alle gevolgen van dien, want de communicatie en het contact verslechteren snel. Jullie raken in een neerwaartse spiraal.

Is jouw relatie een van de 40.000 die jaarlijks op de klippen loopt?

Samen hebben jullie kinderen en je merkt dat ze er onder lijden. Soms merk je zélf dat je het belang van de kinderen uit het oog verliest omdat je continu in de ‘vechtstand’ staat. Je vreest zelfs dat er een vechtscheiding gaat komen, maar weet niet hoe je dit moet doorbreken.

De SCHIP- aanpak maakt dit bespreekbaar en pakt het aan, zodat je goed uit elkaar kunt gaan als partners en verder kunt gaan als ouders.

Ben je bang dat jullie scheiding gaat verzanden in een vechtscheiding? En wil je dat koste wat het kost voorkomen?

Doel SCHIP-aanpak

Het doel van de SCHIP-aanpak is om (ex) partners weer zo met elkaar te laten verbinden dat ze daarna in staat zijn om samen te kunnen optrekken in hun gezamenlijk ouderschap.

Die verbinding is met de scheiding verbroken. Er moet een nieuwe connectie gemaakt worden met elkaar, vooral vanwege de kinderen. Dit is geen keuze maar bittere noodzaak. Kinderen zijn vaak de dupe bij de echtscheiding. Ze lijden eronder op school en lopen een groter risico op depressie. Daarnaast kunnen scheidingskinderen een minder goede band met hun ouders ontwikkelen en hebben ze meer kans om later ook te gaan scheiden. Het is niet de scheiding die het ergste is, maar de manier waarop.

Wil je samen met je (bijna) ex partner ervoor vechten dat jullie samen verder kunnen als ouders in partnerschap?

SAMEN de scheiding goed regelen? Kies dan voor de volgende training

SCHIP-aanpak

of neem contact op!

Nieuwe verbinding SCHIP-aanpak

Om de nieuwe verbinding als partners in ouderschap te bewerkstelligen, is het belangrijk om stil te staan bij dat wat verloren is gegaan. Stil staan bij de rouw. Het beschadigde HART moet worden geheeld, zodat het zich opnieuw kan openen. Want als jullie als ex-partners in staat zijn om samen het verlies van jullie ontspoorde relatie te delen, hieraan betekenis weten te geven en elkaar kunnen vergeven, kun je constructief als mede-partners verder in jullie gezamenlijk ouderschap.

“Om goede ouders te kunnen zijn moet je eerst goede ex-partners zijn. Dan komt het met die kinderen echt wel goed!”

“Vergeven doe je voor jezelf, niet voor een ander”

Samen werken aan een successcheiding en blijvend ouderschap? Neem nu contact op voor een kennismaking.

Bron en meer info www.schipaanpak.nl

SAMEN de scheiding goed regelen? Kies dan voor de volgende training

SCHIP-aanpak

of neem contact op!

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van De Blauwe Beer? Dan kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Lees mijn blog
Mies Magazine