SAMEN OUDERS Coach

Onze verwachtingen van een relatie zijn hooggespannen. Gedurende de relatie spraken jullie de verwachtingen zelden uit. Gezien de nieuwe (ex) relatie vormt is dat nog lastiger, terwijl de verwachtingen misschien nog wel hoger gespannen zijn. Hoe verder? We vragen veel van elkaar en van onszelf. Dit kan leiden tot enorme teleurstellingen, pijn en verdriet, vaak met een scheiding als gevolg.

Een scheiding verloopt niet altijd soepel. Soms is er sprake van enorm veel pijn en verdriet vanwege zaken die zich tijdens jullie huwelijk hebben voorgedaan en nu weer naar boven komen. Hoe hard je het ook probeert, elke keer belanden jullie weer in oeverloze discussies die uiteindelijk uitmonden in enorme uitbarstingen. Met alle gevolgen van dien, want de communicatie en het contact verslechteren snel. “Het belang van het kind” wordt vaak geroepen maar is een term, een leeg omhulsel.

Is jouw relatie een van de 40.000 die jaarlijks op de klippen loopt?

Samen hebben jullie kinderen en je merkt dat ze er onder lijden. Soms merk je zélf dat je het belang van de kinderen uit het oog verliest omdat je continu in de ‘vechtstand’ staat. Hoe willen en kunnen jullie dit patroon doorbreken?

De SAMEN OUDER- aanpak maakt dit bespreekbaar en pakt het aan, zodat je de ouderrol weel kan oppakken.

Ben je bang dat jullie scheiding gaat verzanden in een vechtscheiding? En wil je dat koste wat het kost voorkomen?

Doel SAMEN OUDERS-aanpak

Het doel is om (ex) partners weer zo met elkaar te laten verbinden op het ouderschap stuk, dat je in staat bent beslissingen te nemen en gesprekken rustig te voeren

Kortom: het ouderschap oppakken. Die verbinding is met de scheiding verbroken. Er moet een nieuwe connectie gemaakt worden met elkaar, vooral vanwege de kinderen. De samenwerking opzoeken, opbouwen en laten groeien. SAMEN OUDERS COACHDit is geen keuze maar bittere noodzaak. Kinderen zijn vaak de dupe bij de echtscheiding. Ze lijden eronder op school en lopen een groter risico op depressie. Daarnaast kunnen scheidingskinderen een minder goede band met hun ouders ontwikkelen en hebben ze meer kans om later ook te gaan scheiden. Het is niet de scheiding die het ergste is, maar de manier waarop.

Wil je samen met je (bijna) ex partner ervoor vechten dat jullie samen verder kunnen als ouders in partnerschap?

SAMEN de scheiding goed regelen? Kies dan voor SAMEN OUDERS aanpak.

neem contact op!

Gebaseerd op: Eigen ervaring, opleiding, doorweven met elementen uit SCHIP aanpak, Succesvol Scheiden Nederland, Blijven staan ondanks de storm, Je wordt weer Gelukkig, Esther Perel etc. 

Aanmelden Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van De Blauwe Beer? Dan kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook

Lees mijn blog
Mies Magazine