Ruzie om de ruzie

Onenigheid over alles en nog wat, was er vaak al voor de scheiding . We spraken echter niet alles uit, behalve als het over de opvoeding van de kinderen ging. Dan vonden we beide dat we op onze strepen moesten staan. Meestal startte dit gekibbel, dat vaak uitmondde in ruzie, als de kinderen op bed lagen. Als we op het moment suprême al onze mond konden houden. Toch konden we vaak begrip voor elkaar ontwikkelen en kwamen we er wel uit.

Maar nu, na de scheiding is het er niet beter op geworden. Het begrip voor elkaars visie is helemaal verdwenen. “Ik wil gelijk hebben “ is ons beider motto.bij conflict; Welke kant moeten de kinderen uit

Ik vind zus, en de ander vindt dus zo. Soms heb ik de indruk dat we het puur om het gekibbel doen, de strijd om de strijd te voeren. We verliezen gewoon de kinderen uit het oog.

Kinderen de dupe

Zij worden de dupe, en nu ze ouder worden gaan ze het uitspelen – als het ze uitkomt. Ze weten dondersgoed dat ik streng ben op huiswerk en de ander niet. Dus “ja maar daar moet dit niet “, “nee dat moet ik daar wel”. Ik ben de boeman, de andere de fun. (zie verhaal NRC – link onderaan artikel)

Hoe verder? Inzicht in opvoeding via Scheidingscoach – Kindbehartiger

Door conflict bij ouders in scheiding instaat keuzestress bij kinderenHoe moet het verder zodat we samen aan 1 zeil trekken. Ik trok aan de bel en gelukkig waren we het er, voor die ene keer, over eens. Hier moesten we in het belang van de kinderen iets mee. Met zijn 2 kwamen we er dus niet uit.

Samen rond de tafel met een scheidingscoach: een opvoedsessie. Hierdoor kregen we inzicht in ons beide opvoedstijlen. Werden we met de neus op de feiten gedrukt waar we in verschilden. Eye openers, waar we ook inzagen dat we beide met de beste bedoelingen richting de kinderen bezig waren. Het begrip van voor de scheiding kwam terug, we konden inhoudelijk en rustig zaken bespreken. Zagen waar we elkaar versterkten, aanvulden, en ook waar niet. En ook die verschillen mogen er zijn, als ze maar duidelijk en bespreekbaar zijn.

Resultaat:

terug ouderschap oppakken en een vangnet zijn voor de kinderen

  1. Zo konden we in overleg weer met 2 neuzen dezelfde kant op naar onze kinderen praten.
  2. En voor onze kinderen was het een verademing: ze kregen weer zekerheid, rust , ze wisten waar ze aan toe waren.

Wil jij/jullie ook kijken hoe de kinderen kunnen genieten van jullie (opvoedstijlen) en jullie uit deze strijd kunnen stappen? Kijk op de Kindbehartiger of Scheidingscoach pagina of neem contact op  bjorn@deblauwebeer.nl

Artikel naar aanleiding van de actualiteit: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/24/opgevoed-bij-mijn-ex-man-maken-ze-geen-huiswerk-a1589581