blog naar aanleiding van aflevering zorgnu 7 maart: impact van vechtscheiding

Als er geen uitweg meer is: jeugdbescherming

Hoe ver kan je het laten komen. Die continue strijd die zorgt dat een kind geen kind meer kan zijn of zich geen kind meer kan voelen. Het effect is de bedreiging van de ontwikkeling: terugval in ontwikkeling, escapisme (ergste vorm delinquent gedrag).

Impact op je kind door vechtscheiding:

Ouders blijven strijden en het kind voelt zich vergeten, niet gehoord en wil eigenlijk betere uitleg: ze voelen dat er spanning en wachten vol stress wanneer die bom barst.

(http://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/07-03-2017/

(vanaf min 9) Dit filmpje toont vooral de allerlaatste stap, als er niets anders meer kan. Jeugdbescherming: OTS (onder toezicht stelling) , crisisopvang (uit huis plaatsing): wil je het echt zover laten komen. Je staat als ouder niet meer aan het roer: je wordt opzij gezet.

Het kan ook anders: het roer in eigen handen

   Heel nefast voor het kind: de beschadiging is vaak voor het leven. Dus als ouder pak het roer in eigen handen en doe wat aan die vechtscheiding en zoek hulp .

Stem van het kind: Kindbehartiger

Vanaf een vroeg stadium van het scheidingsproces kan je je kind erbij betrekken: praat met een Kindbehartiger om te bepalen hoe je het aan je kinderen vertelt en hoe je het verder oppakt Dit kan bij een Kindbehartiger: deze luistert naar het kind en vertaalt dit naar de ouders. Een veilige plek waar je kind zijn of haar verhaal kan vertellen: dit verdient ieder kind om verder te kunnen opgroeien zonder het zogenaamde rugzakje.

 

Coaching voor Ouders: Succesvol Scheiden Nederland Coach

Maar ook jij als ouder maakt een stressvolle en emotie ten top periode door. Hierbij hulp zoeken is geen zwaktebod, eerder een sterkte: voor jezelf en de kinderen. Dit kan bij een Scheidingscoach van Succesvol Scheiden Nederland. Deze praat en coacht je op diverse facetten: je emoties neutraliseren: zo dat je als ouders weer op een fatsoenlijke manier weer kunnen omgaan. Op basis van die emotie neutrale stand werken we aan communicatietechnieken tussen ouders om weer tot afspraken en compromissen te komen.

Resultaat

Bij beide is het doel dat ouders en kinderen realiseren dat ze van beide ouders DNA meehebben en ze van beide ouders mogen en kunnen houden. Vroeger, nu en in de toekomst. Ze mogen ook overal en te allen tijde praten over de ouders en wat ze ondernomen hebben: zonder dat daar een oordeel of een opmerking over gegeven wordt.

Zo kan een kind vrij met positieve ouders verder opgroeien en de wereld in om te ontdekken.

Hoe pak ik dat op? Waar kan ik terecht?

Herken je in het verhaal en wil je hierover praten? En liefst op 1 plek voor ouders en kind? Neem contact op met De Blauwe Beer, Coach voor Ouders en Kind bij Scheiding. Bjorn@deblauwebeer.nl