– Uit het Dagboek van Annemarie – 36 – gescheiden in augustus 2017 –

 

Amsterdam, 16 december 2017

 

Liefste dagboek,

 

Al de hele week die onrust. Waar kom je toch vandaan? Verdrietig bank scheidingRennen, hollen geen tijd voor stilstaan.

De wereld rondom me doet alsof alles nu moet, de wereld stopt op 31 december. Alles moet nog voor het Kerstreces. Hup snel dit , snel dat. Kerstborrel hier, Kerstdiner daar. Kerstdiner op school. Kinderen moeten er piekfijn uitzien, ik moet het mooiste gerecht hebben want wat gaan andere ouders wel niet van me denken.

Rennen springen hollen maar dan… 24 december!!HEELP !! De kinderen gaan voor een hele week weg. Een HELE VOLLEDIGE WEEK!!!!

 Van een Hoge Snelheidstrein naar een stilstaande boemeltrein. Niets, leeg, voor het eerst alleen Kerst. Een hele week alleen Kerst. Voor wie heb ik dat huis opgeruimd? Ik zal toch alleen die vierkante meter op de bank gebruiken. Deken erover en klaar!

– EINDE DAGBOEKBERICHT –

HOE KOM IK DIE KERSTDAGEN DOOR?

Die eerste Kerst zonder kinderen is de aller moeilijkste. Zeker als je niet zelf die stap zette voor de scheiding. Zelfbeklag, eenzaamheid mag er dan zeker zijn. Er is wel meer. Denk ook even wat je wel alleen kan doen, met vrienden, met familie. En ja ik hoor je zeggen ik heb echt geen zin in die vrienden die happy family zijn of spelen.

De afwisseling alleen zijn – even me time – en tijd met vrienden om je heen kan een mooie combi vormen. Even wat opruimen in je hoofd, orde op zaken stellen en stap voor stap wat toekomst plannen (eerst dichtbij hoor, don t panic)

En net als die drukke week voor Kerst, vliegt die tussenweek ook zo voorbij. Want 31ste staan jullie kinderen voor de deur en zijn ze een hele week bij je. Wedden dat je in alle drukte even denkt, die week alleen was zo slecht nog niet. Want nu heb ik alle energie en aandacht voor ze. En hebben ze een extra vrolijke ouder.

Omdenken, Ombuigen, je emoties op orde zetten en zo. Hoe zet je die eerste stap om dit te doen. Als scheidingscoach help ik je er graag bij!  Je kinderen ook die vrijheid gunnen om er over te kunnen praten met een vertrouwenspersoon? Kijk op de Kindbehartiger pagina. Zo vliegen we het nieuwe jaar vol goede moed in!

 

 

Fijne dagen en geniet (of probeer alvast te genieten)

Groeten

De Blauwe Beer Bjorn