Contact kan

Het beste voor het kind

Kind in scheiding

Alle kinderen die te maken krijgen met een scheiding willen onbezorgd opgroeien. Op deze dag van de scheiding willen we de rol van de Kindbehartiger extra onder de aandacht brengen. Het belang van het kind in deze situatie krijgt vandaag extra aandacht, maar verdient deze natuurlijk ALTIJD. 

Alle ouders willen het beste voor hun kind, ook tijdens een scheiding. Op dat moment alles goed regelen, voor jou/jullie en je kind is niet altijd eenvoudig. Door de vele emotie, kan het soms moeilijk zijn om te zien of je kind zich zorgen maakt, zich anders gedraagt, nachtmerries krijgt, weer in bed plast of vaak verdrietig is. Omdat je met zoveel dingen aan de slag bent en zoveel op je afkomt, zie je soms wel dingen maar weet je niet wat je er mee moet. Ben ik er wel voldoende voor hem of haar, kan hij/zij bij me terecht met die zorgen. Soms komt de zin: “Misschien mis ik wel iets ” bij je op.

Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders. Kinderen worstelen soms met openheid in echtscheidingssituaties: kan ik alles wel zeggen, doe ik dan papa of mama geen pijn. Hoe jong ook, ze zijn er enorm mee bezig. Daarom durven ze vaak (bewust of onbewust) hun gevoelens of wensen niet te uiten. Ze willen jullie beide gewoon gelukkig zien. Dit is niet alleen iets van het moment van de scheiding, maar kan jaren verder nog spelen. Ze passen hun gedrag aan, en het komt als ouder soms als een donderslag bij heldere hemel dat die verandering een basis kent bij de echtscheiding. (zeker als die al lange tijd achter de rug is). Die impact op het netvlies heben daarom super belangrijk. De loyaliteit is vaak een schil rondom wat je kind echt voelt en wil.

Met de hulp van een Kindbehartiger krijgt ieder kind een stem waardoor de zorgen die zij met zich meedragen verkleind kunnen worden. Voor ouders en kinderen geeft dit een gevoel van opluchting. Kinderen kunnen weer vrijer in het leven staan.

Wil je meer weten wat een Kindbehartiger voor jullie kan betekenen en hoe wij werken? Wij leggen dit graag uit in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. bjorn@deblauwebeer.nl

Meer info over Kindbehartigers in Amsterdam? http://www.kindbehartigersamsterdam.nl