Keuzestress: mag jouw kind van beide ouders houden en dit ook tonen?

Tijdens mijn werk als Coach voor Ouders en Kind bij scheiding, praat ik vaak met het kind. Om te horen welke gevoelens er spelen en hoe ik hier actief mee aan slag kan met ouders of kind.

 Hierbij het verhaal van Els, 8 jaar (waargebeurd verhaal, fictieve naam) over de keuzestress die ze ervaart.

Bij mama:

Jihaa bijna weekend en dan mag ik weer naar papa. O jee nee mag ik niet aan mama vertellen dat ik blij ben, want dan wordt ze misschien wel verdrietig. Denk dat ik maar ga doen alsof ik haar heel erg ga missen. Nee ik moet niet doen alsof, ik ga haar ook missen maar ben ook blij. Nee dat mag niet dat mag niet. Nu snel mijn koffer pakken alles erin.

Zo Klaar, en nu naar de woonkamer en even een minder blij gezicht opzetten. Hoi mams mijn tas is klaar, maar kan ik jou er niet instoppen want ik ga je missen – he leuk ik stop mam erin is ze bij me en misschien komen ze dan weer samen.

De Bel gaat – pfff ik voel die spanning bij mams al. Ik doe snel de deur open voor papa jiha (nee niet te blij doen) – maar bam papa was blij maar ik voelde gewoon dat onweer in de lucht tussen die 2.

Mag ik nou niet van jullie beide houden? Ik zie jullie graag: samen of apart. Veel woorden werden er niet gezegd – ik kreeg er buikpijn van.

Bij papa

Snel weg, dikke knuffel aan mams en hup de auto van paps in. Toen ie instapte was ie nog in de grrr stand maar gelukkig gaf ie me een glimlach. Even bijkletsen wat ik deze week allemaal uitgespookt had. Maar ik liet die fijne pannenkoeken avond met mams op woensdag maar even weg. Lekker weekend nu – Lekker stoer ravotten met paps – langer opblijven – lekker samen eten – voorlezen en naar bed. Dikke knuffel en kus, en dan in het donker toch even die foto van mams uit de koffer halen en haar een dikke kus geven. Overmorgen zie ik haar weer. Nee niet dat ik hier niet graag ben, reuzeleuk met paps maar ja mag niet over mams praten. Maar ja bij mams mag dat niet over paps. Zie ik vuur of verdriet in hun ogen dus doe ik het maar niet.

Owl Family Divorce with Children

Het kan anders

Herken je dit bij je kind of bij jezelf? Wil je hieruit? Met de methode van Succesvol Scheiden Nederland help ik jou uit deze impasse zodat je kind nooit meer hoeft te kiezen en altijd zijn of haar verhaal kwijtkan.

Je zal jouw kind(eren) weer zien openbloeien!

Neem contact op met me: bjorn@deblauwebeer.nl